1 Jaar samen!
Door: Nicole
08 September 2010 | Palau, Koror Town
Wat vliegt de tijd toch als je het naar je zin hebt. Ben helemaal verliefd en het is nog wederzijds ook! Drew, een Amerikaan, maar daar kan ie ook niets aan doen hahaha. Hij is opgegroeid in Hawaii en is nu zo'n 6 maanden in Palau. Hij werkt op een liveaboard, wat het wel een beetje moeilijker maakt. Zo zien we elkaar op zaterdag en zondag, maar dan niet eens opvolgend. Daarmee bedoel ik dat ie tussen door regelmatig terug naar de boot moet, cocktailparty met gasten, vertrek van gasten, boot schoon maken, voorbereiden op de volgende trip en ga zo maar door. In principe hebben ze een 3 week op en 1 week af systeem, nu werkt dat wel, maar straks in hoogseizoen moeten we hopen op een paar uurtjes hier en daar. Nou ja dat houdt het leuk en spannend zullen we maar zeggen.
2 weken geleden had Drew een weekje vrij en omdat we elkaar nog nooit onderwater gezien hebben was het tijd voor de buddycheck:-) Als instructeurs onder elkaar kunnen we met zijn allen wel zeggen dat het niet uitmaakt hoe goed je partnerinstructeur kan duiken, maar heel stiekum........
Na een minuut of 10 kijken we elkaar aan en beginnen te lachen, het zit helemaal goed!
De rest van de week zijn we het eiland rond geweest. De foto van de honden is gemaakt na een dag Babeldoab en na velen uren wandelen.
Volgende week heeft ie weer vrij, wat? 2 weken zelfs. Ik moet voor mijn visum het land uit en dat combineren we mooi met 9 dagen Fillipijnen. Maar dat horen jullie wel als we weer terug zijn.
Misschien hebben jullie het al gehoord, maar ik ben weer terug aan het werk. Niet echt meer als duik instructeur/ duikgids, nou ja als oproep kracht, dat wel. Maar mijn baan bestaat nu voornamelijk uit het werken in de shop. Wat doe ik dan de hele dag, nou... shoppen, voor de shop. Ik ben verantwoordelijk voor het inkopen van wat je bij ons kan kopen. T-shirts, zonnebrillen, maskers, snorkels en ga zo maar door. Echt super leuk! Verveel me nog geen moment en kom eigenlijk nu al tijd te kort.
Als het nodig is help ik de gidsen met duiken, maar op het moment ga ik vaker voor mijn plezier het water in. Zoals gister ben ik met Mandy wezen snorkelen en heeft ze wat foto's van me gemaakt met Manta's. Tevreden zijn we nog niet helemaal, ik ben nog iets te wazig, ff wachten op beter zicht en iets dichterbij en de hoek van mijn lichaam ten opzichte van de manta, maar goed hier vast een voorproefje.
Mijn goede plannen om te gaan studeren zijn nog niet van de baan, maar misschien wel van richting veranderd. Zo loop ik elke dag langs de animal shelter, waar het elke dag weer vol zit met jonge puppies en volwassen honden. Ze handhaven een 2 dagen regel. Als na 2 dagen ze niet opgehaald worden krijgen ze een spuitje. Echt hart verscheurend! Er is namelijk helemaal niets mis met die honden. Het probleem is dat hier men denkt dat als je het mannetje maar houd en hem niet castreerd hij een betere waakhond zal zijn. Waar ze niet aan denken is dat hij ondertussen wel alle vrouwtjes in de buurt bezwangerd en er steeds meer honden rondlopen die zich natuurlijk ook weer vermenigvuldigen. Wanneer men een puppy of hond adopteerd van de shelter, worden ze wel gelijk geholpen, kostvrij! Helaas de hond van mijn buurmeisje is ook opgehaald en het ergste was dat ze het me pas een paar dagen later verteklde toen ik de was op kwam halen. Ik was boos en verdrietig, want ze had haar hond gewoon op kunnen halen en dan was ze er nog geweest. nee ik kan het echt niet over mijn hart verkrijgen!
Vanmorgen stond heel Palau op zijn kop, een resort dat ze al een jaar of 6 aan het bouwen zijn en bijna klaar was, is vanmorgen in minder dan 2 uur weggebrand. Het was helemaal van hout en ik hoorde vanmiddag dat ze de gasleidingen al aan hadden en waarschijnlijk het vuur zo verspreidt is. Ze weten nog niet wat de oorzaak is, maar de rookwolken waren van verre te zien. Gelukkig is niemand gewond geraakt helemaal als je, je bedenkt hoe dichtbij we bij het vuur konden komen. Dat kan ook alleen in Palau! Ik weet het, het is triest, vreselijk en zonde van al dat geld, tijd en energy wat men erin heeft gestoken, maar wauw wat een vuur!
1 Jaar samen! Diogie en ik, de tijd vliegt echt.
Nou ik geloof dat,dat het wel weer even was. Hoop dat alles ok is daar in het Nederlandse!
Dikke kus en veel liefs
NicX
08 September 2010 - 15:45
Marjan:
Lieve Nic,
Wat een heerlijk bericht om te lezeen, dat je je weer goed voelt en in LOVE,. Geniet ervan
Liefs marjan -
08 September 2010 - 17:44
Merel En Wouter:
Hoi hoi goed om weer van je te horen! Gefeliciteerd met je 1 jaar samen zijn! ;)
liefs ons -
09 September 2010 - 07:51
Ans:
Ziet er goed uit allemaal. Natuurlijk bedoel ik niet die brand. Nu nog een foto zonder zonnebril! Blijf wl jaloers dat je die manta's weer heb gezien.
Heel veel liefs,
Ma -
09 September 2010 - 09:13
Theo:
Goed om weer een bericht van je te lezen en het gaat uitstekend met je. Mis je 'ons' niet? En mis je niet de Hollandse buien en het weer donker worden nu het herfst is?
Veel liefs van ons